Translate

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Γιόγκα για ζευγάρια

Ένα ¨παιχνίδι¨ για δύο

L.A. (Life n' Art) Theater

Κάθε Τετάρτη
18:00 με 19:30

Βας. Αλεξάνδρου 6
 
   (Μετρό Άγιος Αντώνιος)

Η γιόγκα για ζευγάρια δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό της hatha yoga, του tai massage, του χορού και των ακροβατικών τεχνικών και απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να βαδίσουν σε ένα πνευματικό μονοπάτι που φέρνει αρμονία σε όλα τα επίπεδα. 
(Σωματικό, Πνευματικό, Ψυχικό)

Κατά τη διάρκεια του μαθήματος χρησιμοποιούνται συνεργατικές ασκήσεις (asana) που προάγουν την επικοινωνία και είναι δομημένες με τέτοιο τρόπο ώστε το κάθε μέλος του ζευγαριού να εκτελεί την ίδια ή την αντίθετη άσκηση, με σκοπό την συνεργασία, την αλληλοβοήθεια και την αλληλοσυμπλήρωση.
Οι asana είναι ιδιαίτερα θεραπευτικές και αναζωογονητικές. Χαρίζουν σταθερότητα, ευλυγισία, ικανότητα συγκέντρωσης και ισορροπία (σωματική και συναισθηματική). 

Οι παρτενέρ αποδέχονται τις ιδιαιτερότητες ο ένας του άλλου και διατηρώντας την αίσθηση της ελευθερίας μεταξύ τους, μαθαίνουν να αντιλαμβάνονται την ανταλλαγή των ενεργειών και την κίνηση των ενεργειακών πεδίων του σώματός τους που συμβαίνει κατά τη διάρκεια του μαθήματος.
Εκτός από τις ευεργετικές στάσεις  που εκτελεί το ζευγάρι το μάθημα περιλαμβάνει :
αναπνευστικές ασκήσεις, 
ενεργητικούς διαλογισμούς 
και ενεργειακά μασάζ 
που έχουν σαν στόχο την ηρεμία και την χαλάρωση.
 
Αυτό το είδος της γιόγκα είναι μια υπέροχη άσκηση για ζευγάρια γιατί προάγει και ενδυναμώνει την σχέση τους. Όμως δεν είναι απαραίτητο να κάνει κάποιος αυτό το είδος γιόγκα με τον σύντροφο του. Μπορεί να συμμετέχει με το φίλο ή τη φίλη του ή αν είναι ανοικτός στις προκλήσεις να βρει σαν παρτενέρ του στις ασκήσεις κάποιον από τους συμμετέχοντες στο μάθημα.

Θεωρείται ιδανική άσκηση για τους ανθρώπους που έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση, που νιώθουν απομονωμένοι και δεν έχουν εμπιστοσύνη στους άλλους ανθρωπους.
Η γιόγκα για ζευγάρια, με τρόπο παιχνιδιάρικο βελτιώνει  την αύξηση της ενέργειας και της ζωτικότητας μας αλλά και την ουσιαστική και βαθιά επικοινωνία ανάμεσα μας. Μας οδηγεί μέσα από την αποδοχή του Εαυτού στη αποδοχή της διαφορετικότητας των άλλων, στην Εμπιστοσύνη, στο Άφημα, στην Αγάπη και τη Συμπόνια.


Που θα μας βρειτε
L.A. (Life n' Art) Theater
Βας. Αλεξάνδρου 6 & Αναλήψεως 1
(Μετρό Άγιος Αντώνιος) Περιστέρι, τ.κ.: 12134



Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.latheater.gr
Πληροφορίες:   210 5789337